Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αλιείας με φελλό σε γλυκά νερά 2017

Το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουνίου διεξήχθη το πρώτο σκέλος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με φελλό σε γλυκά νερά για το έτος 2017, στη λίμνη Υλίκη στη Θήβα. Το πρώτο σκέλος αποτελούνταν από δύο αγώνες και διοργανωτής σύλλογος ήταν ο Τρίτωνας. Συμμετείχαν 15 αθλητές από 6 συλλόγους της δύναμης της Ε.Ο.Υ.Δ.Α.

Η λίμνη Υλίκη είναι μία φυσική λίμνη με πολλά μικρά και μεγάλα ψάρια, όπως βάρβους, κυπρίνους, πεταλούδες, γατόψαρα και διάφορα είδη μικρόψαρων. Οι αθλητές ψάρεψαν με τις τεχνικές του εγγλέζικου (waggler, slider), με την τεχνική του pole, αλλά και με την τεχνική του arborella.

Στον πρώτο αγώνα οι νικητής ήταν ο Δημήτρης Μαργαρώνης του Ναυταθλητικού Ομίλου Καρλοβάσου, με 3125gr. Δεύτερος στην ατομική κατάταξη ήρθε ο Γεώργιος Βασιλάτος του Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου Καρύστου με 2290gr και τρίτος ο Χριστόδουλος Τηγανίτης από τον Όμιλο του Καρλοβάσου, με 1945gr. Συνολικά αλιεύτηκαν 23245gr από όλους τους αθλητές.

Στον δεύτερο αγώνα οι αθλητές ψάρεψαν περισσότερο με τις τεχνικές του εγγλέζικου και του arborella, και κατάφεραν να βγάλουν περισσότερα ψάρια σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, αν και οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες. Μια καταιγίδα με έντονη βροχή που κράτησε δύο ώρες, ταλαιπώρησε τους αθλητές. Συνολικά στο δεύτερο αγώνα βγήκαν 46245gr.

Νικητής του αγώνα ήταν πάλι ο Δημήτρης Μαργαρώνης του ΝΑ.Ο.Καρλοβάσου με 7685gr,  δεύτερος ο Χριστόδουλος Τηγανίτης του ΝΑ.Ο.Καρλοβάσου με 4365gr και τρίτος ο Αντώνης Μιχαηλίδης του Τρίτωνα με 4210gr.

 

Τα αλιεύματα του διημέρου ήταν σε γενικές γραμμές μικρά σε μέγεθος, αλλά πολλά σε αριθμό. Αυτό οφείλεται περισσότερο στη στρατηγική των αθλητών, οι οποίοι προτίμησαν τη σίγουρη τακτική των πολλών και μικρών ψαριών. Το μεγαλύτερο αλίευμα ήταν ένας βάρβος 300 γραμμαρίων και αλιεύθηκε από τον αθλητή του Τρίτωνα Άλκη Τουφεκτσή.

To δεύτερο σκέλος του Πανελληνίου θα πραγματοποιηθεί στο Μαραθόκαμπο Σάμου, με τον 3ο αγώνα και το μεγάλο τελικό στη λιμνοδεξαμενή Μαραθοκάμπου. Θα ακολουθήσει η εκδήλωση απονομών στον Όρμο Μαραθοκάμπου, όπου και θα ανακηρυχθεί ο πρωταθλητής του έτους 2017,ο πρωταθλητής Σύλλογος και η Εθνική ομάδα 2017.

 

Ο Τρίτωνας και ο Ναυταθλητικός Ομιλος Καρλοβάσου, ως διοργανωτές του φετινού Πανελληνίου πρωταθλήματος, ευχαριστούν θερμά την εταιρία GFS και το Θεόδωρο Ρατζώνη για τις μαλάγρες που χορήγησε στους αθλητές στην Υλίκη και θα χορηγήσει επίσης στο δεύτερο σκέλος της Σάμου. Επίσης θερμές ευχαριστίες στο χορηγό μετακίνησης του Πρωταθλήματος, την εταιρία Hellenic Seaways, που παρέχει έκπτωση 50% στα εισιτήρια των αθλητών για τις μετακινήσεις τους.

Share