2ος ΑΓΩΝΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΥΠΡΙΝΟΥ 2018

O Σύλλογός μας διοργάνωσε από 1/6 έως και 3/6/2018 στην Λίμνη Παμβώτιδα τον 2ο ΑΓΩΝΑ του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΥΠΡΙΝΟΥ έτους 2018  με την συμμετοχή 35 αθλητών (32 βασικών και 3 αναπληρωματικών) από τα Ιωάννινα, την Καρδίτσα και την Πτολεμαΐδα. Στα θετικά του αγώνα η ικανοποιητική – με βάση την ισχύουσα κατάσταση – συμμετοχή αθλητών, η μεγάλη του προβολή από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η μεγάλη επισκεψιμότητα του χώρου αγώνα από άτομα όλων των ηλικιών και η στήριξή του από τις τοπικές αρχές και υπηρεσίες. Στα αρνητικά του αγώνα στο αγωνιστικό του καθαρά κομμάτι το πενιχρό σε σχέση με προηγούμενες αντίστοιχες διοργανώσεις αλιευτικό αποτέλεσμα.

Οι Αθλητές που έλαβαν μέρος στον αγώνα όχι μόνον δεν δημιούργησαν οποιοδήποτε πρόβλημα αλλά αντίθετα με το αθλητικό πνεύμα που επέδειξαν και την εν γένει συμπεριφορά τους διαφήμισαν με τον καλύτερο τρόπο την πόλη μας, την Αθλητική Αλιεία  και τις προοπτικές που προσφέρει στον τόπο μας ο Αλιευτικός και δη Αθλητικός Τουρισμός.

Συγχαίρουμε τόσο τους νικητές όλων των κατατάξεων όσο και όλους τους Αθλητές που έλαβαν μέρος στον αγώνα γιατί πρωτίστως σημασία έχει η συμμετοχή και η ευγενής άμιλλα και συναδελφικότητα και δευτερευόντως η διάκριση και η νίκη. Επίσης συγχαίρουμε τους τέσσερις κριτές του αγώνα για την πλήρη εφαρμογή των κανονισμών εκ μέρους των αθλητών.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι αλιεύτηκαν συνολικά 36 μετρήσιμα (βάρους άνω του ενός κιλού) άτομα κυπρίνου το συνολικό βάρος των οποίων ανήλθε σε 68,800 κιλά.

Τα αλιεύματα απελευθερώθηκαν στο σύνολό τους.

 

Ιδιαίτερα συγχαίρουμε τους τρείς πρώτους νικητές (ομάδες 2 αθλητών) και συγκεκριμένα τους:

1ους Νικητές τους  αθλητές του Α.Σ.Ε.Α.Καρδίτσας  Κρομμύδα Απόστολο και Κρομμύδα

Νικόλαο  με επίδοση 9 αλιεύματα συνολικού βάρους 17,335 κιλών

2ους Νικητές τους αθλητές του Α.Σ.Ε.Α.Ιωαννίνων Γεωργίου Γεώργιο και Ντόβα Νικόλαο

με επίδοση 4 αλιεύματα συνολικού βάρους 10,300 κιλών

3ους Νικητές τους αθλητές του Α.Σ.Ε.Α.Καρδίτσας Αρχοντή Κων/νο και Κυριτσόπουλο

Στέφανο με επίδοση 5 αλιεύματα συνολικού βάρους 10,090 κιλών.

Το μεγαλύτερο αλίευμα του αγώνα βάρους 3,780  κιλών αλιεύτηκε από τον αθλητή του Α.Σ.Ε.Α.Ιωαννίνων Γεωργίου Γεώργιο τον οποίο επίσης συγχαίρουμε.

Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε θερμά τον ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για την αθλοθέτηση κυπέλλων και μεταλλίων και τους χορηγούς του αγώνα, ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ για την προσφορά του φυσικού εμφιαλωμένου νερού ΖΑΓΟΡΙ στους αθλητές , τον Α.Π.Σ.Ι “Η ΠΙΝΔΟΣ” (Ιωάννινα), το Κατάστημα Ειδών Αλιείας -Κυνηγίου -Ορειβασίας  “MOUNTAINS” ΓΕΡΟΝΤΑΣ (Ιωάννινα)   ,Κατάστημα Ειδών Αλιείας -Κυνηγίου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΠΑΣ (Ιωάννινα) , το Κατάστημα Ειδών Αλιείας ΤΑΣΙΩΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ (Πτολεμαίδα) , το Συνεργείο Αυτοκινήτων ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΝΕΡΝΗΣ (Ιωάννινα), την ΠΡΟΚΟΣ GROUP -VODAFONE (Iωάννινα) τα ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ (Ιωάννινα) και το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΠ SAKKOS (Ιωάννινα) οι οποίοι με τις χορηγίες τους στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε συνετέλεσαν στην επιτυχή διοργάνωση του αγώνα .

Επίσης να ευχαριστήσουμε το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου , το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ,  τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, για τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις , τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών Κατηρτζίδη για την καθαριότητα του χώρου αγώνα και τον ευπρεπισμό των χώρων υγιεινής και πρωτίστως την Αντιδήμαρχο  Ανάπτυξης Υπαίθρου, Πρωτογενούς Τομέα & Προστασίας Υδάτινων Πόρων κα Βάσω Μέγα για την συμβολή της στην απρόσκοπτη τέλεση του αγώνα  τους Ραδιοφωνικούς και Τηλεοπτικούς Σταθμούς των Ιωαννίνων και της Άρτας για την προβολή και κάλυψη της διοργάνωσης ,τον κ Στάθη Σιούτη για την παραχώρηση της αίθουσας συνεντεύξεων του  Ξενοδοχείου της πόλης μας  “OLYMPIC” .

Ιδιαίτερης μνείας χρήζει η σημαντική συνδρομή των επιτελών και του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για την τήρηση της τάξης και την ασφάλεια των αθλητών στον χώρο διεξαγωγής του αγώνα, όσο και για την κατανόηση που επέδειξε σε ιδιαιτερότητες και απρόοπτα που προέκυψαν.

Συγκεκριμένα ευχαριστούμε θερμά, το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, το Τμήμα Ασφάλειας και Τάξης, την Τουριστική Αστυνομία  και το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Ιδιαίτερη τιμή στον Σύλλογό μας η παρουσία στην τελετή λήξης και απονομών του Διοικητού του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων κ.Ζούμπου, της Προϊσταμένης του Τμ. Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου κας Σιαπλαούρα, της Αντιδημάρχου Ανάπτυξης της Υπαίθρου, Πρωτογενούς Τομέα και Προστασίας Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων κας Μέγα και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου & Ταμία της 5ης ΚΟΗ κ.Μπρέχα .

Αισθανόμαστε επίσης την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές Μάκη, Κώστα, Γιάννη και Θωμαή.

Τέλος θεωρούμε ότι οι αγώνες Αθλητικής Αλιείας πρέπει να τύχουν της δέουσας στήριξης αρχών και υπηρεσιών διότι προάγουν την Συλλογικότητα και με την απελευθέρωση των αλιευμάτων την πραγματική Ερασιτεχνική Αλιευτική συνείδηση , ενισχύουν την αειφορία της ιχθυοπανίδας  και συμβάλλουν στην προβολή και αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής μας μέσω του Αλιευτικού- και δή- του Αθλητικού Τουρισμού.

Share