3ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΥΠΡΙΝΟΥ 2018

Την Κυριακή 1/7/2018 έληξε με την τελετή απονομών στους νικητές ο 3ος Αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αλιείας Κυπρίνου που διοργάνωσε με  επιτυχία ο Σύλλογός μας στην Λίμνη Πηγών Αώου στο Μέτσοβο από την Παρασκευή 29/6 έως και την Κυριακή 1/7/2018 με την συμμετοχή 22 αθλητών των Συλλόγων  Α.Σ.Ε.Α.Ιωαννίνων, Α.Σ.Ε.Α.Καρδίτσας και Α.Σ.Ε.Α.Πτολεμαίδας.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τις δύο πρώτες ημέρες του αγώνα το αλιευτικό αποτέλεσμα κρίνεται ικανοποιητικό ενώ οι συνεχείς εκπλήξεις και οι ανατροπές που επιφύλαξε η ροή του αγώνα έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα  στην διοργάνωση κατά την οποία αλιεύθηκαν συνολικά 56 μετρήσιμα (άνω του ενός κιλού) κυπρινοειδή συνολικού βάρους 180,405 κιλών.

 

Τα αλιεύματα απελευθερώθηκαν στο σύνολό τους.

Ως διοργανωτές συγχαίρουμε όλους του αθλητές που έλαβαν μέρος στον αγώνα για την άψογη συμπεριφορά τους, τις επιδόσεις τους, την προσπάθεια που κατέβαλαν αλλά και το πνεύμα υγιούς συναγωνισμού, ευγενούς άμιλλας και συναδελφικότητας που επέδειξαν.

Ιδιαίτερα συγχαίρουμε τους τρείς πρώτους νικητές (ομάδες 2 αθλητών) και συγκεκριμένα τους:

1ους Νικητές τους  αθλητές τους αθλητές του Α.Σ.Ε.Α.Πτολεμαίδας Ηλία Θωίδη και Πέτρο Χατζηλιάδη  με 9 κυπρινοειδή συνολικού βάρους 29,020 κιλών

2ους Νικητές τους αθλητές του Α.Σ.Ε.Α.Πτολεμαίδας Αποστόλου Νικόλαο και Αβραμίδη Βασίλειο με 10 κυπρινοειδή συνολικού βάρους 28,550 κιλών

3ους Νικητές τους αθλητές  του Α.Σ.Ε.Α.Πτολεμαίδας Αθανάσιο Καρατζιούλα και  Κων/νο Παναγιωτίδη με 7 κυπρινοειδή συνολικού βάρους 26,065 κιλών.

           

             

Το μεγαλύτερο αλίευμα του αγώνα βάρους 10,530 κιλών αλιεύτηκε από τον αθλητή του Α.Σ.Ε.Α.Πτολεμαίδας Θεόδωρο Χατζηπαυλίδη τον οποίο επίσης συγχαίρουμε.

Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Μετσόβου κ.Τζαφέα και τον Αντιδήμαρχο κ.Μπιτούνη για την πολύπλευρη στήριξη, τον Δήμο Μετσόβου για την αθλοθέτηση κυπέλλων και μεταλλίων και τους χορηγούς του αγώνα  ΖΑΓΟΡΙ ΧΗΤΟΣ,  ΑΠΣΙ “ΠΙΝΔΟΣ”, “MOUNTAINS” ΓΕΡΟΝΤΑΣ ,  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΠΑΣ , ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΑΤΣΙΩΝΗΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΝΕΡΝΗΣ, ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ , VODAFONE ΠΡΟΚΟΣ, και Ι-ΚΕΠ ΣΑΚΚΟΣ  οι οποίοι με τις χορηγίες τους στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε συνετέλεσαν στην επιτυχή διοργάνωση του αγώνα.

Επίσης να ευχαριστήσουμε το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου για την συνεργασία, τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Βίκου-Αώου  και πρωτίστως το Σώμα Θηροφυλακής της 5ης ΚΟΗ για την επιτήρηση του χώρου αγώνα κατά την περίοδο παράτασης της απαγόρευσης της αλιείας .

Ιδιαίτερης μνείας χρήζει η εθελοντική προσφορά των μελών και φίλων του Συλλόγου μας Γιάννη και Κώστα Ρώσση οι οποίοι συνέδραμαν στην προσέγγιση των θέσεων αλιείας από τους αθλητές και την μεταφορά του εξοπλισμού τους προς και από τον χώρο του αγώνα.

Τελειώνοντας επισημαίνουμε ότι οι αγώνες Αθλητικής Αλιείας πρέπει να τύχουν της στήριξης αρχών και υπηρεσιών διότι προάγουν την Συλλογικότητα και την πραγματική Ερασιτεχνική Αλιευτική συνείδηση, με την Απελευθέρωση των Αλιευμάτων ενισχύουν την αειφορία της ιχθυοπανίδας  και μπορούν να συμβάλλουν στην προβολή και αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής μας μέσω του Αλιευτικού- και δή- του Αθλητικού Τουρισμού.

Share