ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Υ/Β ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ 2014

Ο σύλλογος Γλαύκος μετά από ανάθεση της ΕΟΥΔΑ διοργάνωσε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα υποβρύχιας σκοποβολής του έτους 2014, το οποίο διεξήχθη στις 11 Μαΐου 2014, στο δημοτικό κολυμβητήριο του δήμου Φυλής. Οι συμμετοχές και το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή ήταν υψηλές φτάνοντας τους 43 αθλητές από 12 ομίλους. Την ημέρα πριν τον αγώνα υπήρξαν κάποιες ακυρώσεις λόγω έκτακτων περιστατικών και τελικά 29 άτομα (από 10 ομίλους) έδωσαν το παρόν στη διοργάνωση.

 

 

Το πρώτο αγώνισμα ήταν αυτό της ακρίβειας στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι αθλητές. Λόγω της απειρίας σχεδόν όλων των αθλητών στα συγκεκριμένα αγωνίσματα, μιας και για πρώτη φορά εφαρμόστηκε ο επίσημος ευρωπαϊκός κανονισμός της CMAS, είχαν σαν αποτέλεσμα πολλοί καλοί αθλητές να μην τα πάνε τόσο καλά στον πρώτο γύρο βολών. Στην επανάληψη της διαδικασίας έγιναν οι απαραίτητες μικροδιορθώσεις στη σκόπευση του καθενός και επετεύχθησαν περισσότεροι πόντοι. Νικητής αναδείχθηκε ο Μιχάλης Τσιμπίδης με 3285 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Νίκος Σαραντινός με 3175 βαθμούς και στην τρίτη ο Γιάννης Ξανθάκης με 3160 βαθμούς.

 

Ακολούθησε το αγώνισμα του biathlon, ένας συνδυασμός ταχύτητας, σκόπευσης, άπνοιας και φυσικής κατάστασης, το οποίο αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολο για όλους όσους δήλωσαν συμμετοχή. Οι ακυρώσεις και οι ποινές χρόνου που επεβλήθησαν λόγω παραβίασης πρωτοκόλλου ήταν αναμενόμενες από την αρχή καθώς οι διαγωνιζόμενοι είχαν να σκεφτούν και την εφαρμογή των κανονισμών εν μέσω πίεσης χρόνου και υπερκαπνικής κατάστασης. Οι τρεις καλύτεροι σε αυτό το αγώνισμα ήταν κατά σειρά οι : Σαραντινός Νίκος, Βούρτσης Αντώνης και Καλογερόπουλος Βασίλης.

 

Το τρίτο και τελευταίο αγώνισμα ήταν η σκυταλοδρομία το οποίο αποτελούνταν από 3 (ή 2 κατά περίσταση) αθλητές οι οποίοι έριχναν από 3 βολές στο στόχο, κάνοντας εναλλάξ βουτιές ο ένας μετά τον άλλο. Στο ομαδικό αυτό αγώνισμα νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Γλαύκου με τους Μπάμπη Πλαστουργό, Βασίλη Φούτζουλα καιΠαναγιώτη Μητσόπουλο οι οποίοι ήταν οι μόνοι που κατάφεραν 9 έγκυρες βολές που τους χάρισαν πολύτιμους πόντους και στο τέλος συγκέντρωσαν 2915 βαθμούς. Δεύτερη ήταν η ομάδα της Σύρου με τους Γιώργο Δούναβη, Γιάννη Ξανθάκη και Κατερίνα Τοπούζογλου με 2660 βαθμούς καιστην τρίτη θέση βρέθηκε ο ΝΟ Βούλας με τους Βασίλη Ζωνομέση, Απόστολο Μπέλλο και Γιάννη Καμαριανάκη με 2440 βαθμούς.

 

 

Το άθλημα της υποβρύχιας σκοποβολής με τους καινούργιους κανονισμούς έγινε κατά κοινή ομολογία πολύ πιο συναρπαστικό και το ενδιαφέρον όλων έμεινε αμείωτο μέχρι την τελευταία στιγμή. Από τα αποτελέσματα του Πρωταθλήματος θα αναδειχθεί η Εθνική ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο προσεχές Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Share