ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗMΑ ΥΒ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ 2016 ΣΥΡΟΣ

Ο δραστήριος ναυτικός όμιλος της Σύρου ανέλαβε έπειτα από ανάθεση της ΕΟΥΔΑ την διοργάνωση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος σκοποβολής.

Αλυτάρχης ο Βασίλειος Μπέλλος  που με την εμπειρία και την οργανωτική του δεινότητα  κατάφερε, έχοντας την βοήθεια της οργανωτικής επιτροπής που αποτελούντο από τα μέλη του Ν.Ο. Σύρου να μας χαρίσουν έναν αγώνα δίκαιο και συναρπαστικό.

Πρωτοτυπία και το livestreaming που εθελοντές φίλοι του τοπικού συλλόγου είχαν ετοιμάσει στέλνοντας ζωντανά από το  διαδύκτιο εικόνα από τις προσπάθειες των αθλητών εντός και εκτός πισίνας .

Η ΕΟΥΔΑ εκπροσωπήθηκε από το Αντιπρόεδρο  Κο Αναγνώστου Κώστα και τον Γενικό γραμματέα Κο Γάληνα Δημήτριο ενώ δεν έλειπε και ο έφορος των αθλημάτων άπνοιας και αθλητής της υποβρύχιας σκοποβολής αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας Κος Μπέλλος Απόστολος.

Το αγωνιστικό κομμάτι .

Ν.Ο. Σύρου, Ν.Ο Βούλας, Ν.Ο. Κατακόλου Αλιότις, Ν.Ο. Χανίων “ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ”, Αθλητικός Σύλλογος Δράση Αγρινίου, Ν.Ο Τρίαινα Βούλας, Ν.Ο .Α.Σ.

ήταν οι σύλλογοι της ΕΟΥΔΑ που έστειλαν αθλητές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και σε αυτόν τον αγώνα υπήρχαν γυναικείες συμμετοχές αυτές  της Κατερίνας Τοπούζογλου και της Ράνιας Κρητικού αποδεικνύοντας ότι και το «ασθενές» φύλο έχει θέση στο συγκεκριμένο άθλημα.

Πρώτα ξεκίνησε το αγώνισμα της ακρίβειας που για δεύτερη συνεχή χρονιά και με  Πανελλήνιο ρεκόρ κατέκτησε το αδιαφιλονίκητο φαβορί από την Κρήτη Νικόλας Σαραντινός ,ακολουθούμενος από τους πολύ φορμαρισμένους  Δούναβη Γιώργο και τον αειθαλή Παπακωνσταντή Κώστα του Ν.Ο Σύρου. Γράφοντας και οι 3 τους βαθμολογίες που θα κέρδιζαν σίγουρα μετάλλια και σε πανευρωπαϊκούς αγώνες δίνοντας μας έτσι ελπίδες για το επόμενο Πανευρωπαϊκό στην Ιταλία.

Μετά το πέρας της Ακρίβειας σειρά του πιο απαιτητικού αγωνίσματος που δεν είναι άλλο από το δύσκολο και συναρπαστικό Δίαθλο που όλα παίζουν ρόλο.

Φυσική κατάσταση , ταχύτητα ,ευστοχία ,υψηλή τεχνική και καθαρό μυαλό είναι λίγα μόνο από τα πολλά προσόντα που πρέπει να έχουν οι αθλητές του Διαθλου για να διακριθούν.

Και εδώ ο Κρητικός Νίκος Σαραντινός   έδειξε σε όλους την τεράστια κλάση του, δεν είναι τυχαία δεύτερος στον κόσμο αφού με μακράν τον ταχύτερο χρόνο από όλους δεν άφησε κανέναν να τον απειλήσει ,2ος  ο περσινός Πρωταθλητής Καλογερόπουλος Βασίλης από τον Ν.Ο Κατακόλου  παρά την φιλότιμη προσπάθεια δεν μπόρεσε να σταματήσει το φαινόμενο ‘Σαραντινός’ ενώ σχεδόν ταυτόχρονα ο απίστευτος Γιάννης Στούπας για μόλις 2 δευτερόλεπτα διαφορά  έκλεισε την πρώτη 3αδα ,τον ακολούθησε κατά πόδας η αμαζόνα της υποβρύχιας σκοποβολής που χωρίς γυναικείο συναγωνισμό δεν δίστασε και  στάθηκε παλικαρίσια ανάμεσα στους άνδρες, η γνωστή σε όλους μας  Κατερίνα Τοπούζογλου 4η .

 Για το τέλος το αγώνισμα του ομαδικού που παραδοσιακά κάνει τις κερκίδες να σηκώνονται στα νύχια των ποδιών ,αφού η αγωνία, η ταχύτητα και οι εναλλαγές των αθλητών και των βολών κάνουν το κλίμα συναρπαστικό ,απίστευτα διασκεδαστικό όχι μόνο για τους αθλητές των ομάδων αλλα και για όλους τους θεατές.

Στο αγώνισμα αυτό ο Ν.Ο Σύρου με 2 ομάδες κατόρθωσε να κερδίσει την 1η και την 3η θέση με την Σύρος 1 και Σύρος 2. Η Σύρος 1 ήταν μικτή αφού εκτός του Ξανθάκη Γιάννη και του Παπακωνσταντή Κώστα ,συμπληρώθηκε από την Κατερίνα Τοπουζογλου. Ενώ η Σύρος 2 αποτελούνταν από τους Ελευθέριο Πορίχη, Ιωάννη Στούπα και Γιώργο Ζαρμπώνη .

Ανάμεσα από τις Συριανές ομάδες ο Ν.Ο Κατακολου  Αλιότις ,με τους Αντώνη Βούρτση ,Καλογερόπουλο Βασίλη και Στάθη Μπίνη κατέκτησε την 2η θέση του αγωνίσματος ακολουθώντας την στρατηγική της ακρίβειας αφού και οι τρεις  Πυργιώτες δεν βιάστηκαν θυσιάζοντας από το μπόνους του χρόνου κερδίζοντας το πιο υψηλό σκορ από βολές, με 9 στις 9 μέσα κάτι που και αυτό γίνεται για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο επίπεδο , πράγμα σπουδαίο αλλα όπως αποδείχτηκε όχι αρκετό για την νίκη σε τόσο υψηλό επίπεδο.

 Έτσι λοιπόν ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΥποβρύχιαςΣκοποβολής που τη φετινή χρονιά πραγματοποιήθηκε στη Σύρο, την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του ΑΚΔΕ «Δημήτριος Βικέλας».

Οι συνδιοργανωτές, οι οποίοι ήταν ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου, η ΕλληνικήΟμοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας (ΕΟΥΔΑ), η Περιφέρεια ΝοτίουΑιγαίου και ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης ευχαριστούν θερμά τους κριτές, τους αθλητές και τους επτά Ναυτικούς-Αθλητικούς   Συλλόγους που έλαβαν μέρος, καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης. 

 

Ειδική αναφορά αξίζει να γίνει για τους κριτές του αγώνα που και αυτή την φορά έδωσαν αφιλοκερδώς χρόνο και κόπο ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί αυτός ο αγώνας.

BIATHLON 2016
PRECISION MEN
PRECISION WOMEN
RELAY

Share