ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΑΛΙΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΜΕ ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ (ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ)

Αλιεία από την ακτή με καλάμι και μηχανισμό:

Το γνωστό σε όλους μας Casting. Είναι η ποιο διαδεδομένη μορφή αλιείας αφού δεν υπάρχει ψαράς που να μην έχει ασχοληθεί με κάποια μορφή αυτής της τεχνικής από το απλό καρούλι, μέχρι τα καλάμια με μηχανισμό που ρίχνουν τα δολώματα σε σημαντικές αποστάσεις. Στο αθλητικό σκέλος βέβαια η χρήση καλαμιού με μηχανισμό είναι υποχρεωτική.

Σε αυτό το αγώνισμα μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα παίζει η σωστή προετοιμασία και η ταχύτητα. Στόχος είναι η  σύλληψη πολλών ψαριών σύμφωνα με το σύστημα βαθμολόγησης που επιβραβεύει τον αριθμό συλλήψεων και όχι το βάρος του κάθε αλιεύματος. Αυτή είναι και η βασική διαφορά από το προσωπικό μας ψάρεμα που τις περισσότερες φορές θα στοχεύσουμε να ξεγελάσουμε ένα μεγάλο θήραμα.

‘Όπως σε όλα τα αθλήματα έτσι και στους αγώνες αλιείας, υπάρχει χρονικό όριο καθώς και κανονισμοί που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και καλούνται να τηρούν πιστά όλες οι Ομοσπονδίες μέλη.

Η κορύφωση του συγκεκριμένου αθλήματος είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που βγάζει τον Πρωταθλητή Ελλάδας αθλητή και σύλλογο. Από την πρώτη εξάδα στελεχώνεται η Εθνική ομάδα που εκπροσωπεί τη χώρα μας σε παγκόσμια πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε τον γενικό κανονισμό αλιείας από την ακτή με καλάμι και μηχανισμό.

Share