Εκπληκτική εμφάνιση της εθνικής ομάδας Υ/Β Αλιείας στο III CMAS World Cup στη Μαγιόρκα

Με μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της εμφάνιση, η εθνική μας ομάδα απείλησε και πάλι (όπως και το 2016) να νικήσει το World Cup μέσα στην Ισπανία (Μαγιόρκα), αλλά έπεσε πάνω σε μια πολύ μεγάλη επίδοση της Ισπανικής ομάδας, η οποία για μια ακόμη φορά διατήρησε το αήτητο στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Οι Έλληνες αθλητές προετοιμάστηκαν επί 3 ημέρες στη συγκεκριμένη τράπεζα αγώνα και κατάφεραν να εντοπίσουν πολλά αλιεύματα και να καταστρώσουν καλό σχέδιο στρατηγικής, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες την ημέρα του πρωταθλήματος. Οι Καββαδίας, Σαραντινός και Περούλης συγκέντρωσαν 6 σαργούς (1 cupo), 6 σικιούς (2 cupos), 8 χειλούδες (1 cupo), 2 σμέρνες + 1 μουγγρί (1 cupo), 2 κέφαλους, 1 σκορπίνα, 1 στήρα και 1 σκαθάρι (10 διαφορετικά είδη) με βάρος 17 κιλά περίπου (δίχως σμέρνες και μουγγρί) και σύνολο 47.415 βαθμούς και μάλιστα δίχως να προλάβουν να εξαντλήσουν τις επιλογές τους σε βαθιά και ρηχά…. Με αυτό το σκορ θα ήταν αδιαμφισβήτητοι νικητές σε όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις στην ίδια τράπεζα, αλλά όχι εφέτος… Η Ισπανική εθνική ομάδα με Jose Louis Fernandez, Serjio de Julian και Xavi Blanco κατάφερε να ξεπεράσει την ομάδα μας με 36 ψάρια, 6 cupos και σύνολο 54.510 βαθμούς.

Παρά την πίκρα για το τελικό αποτέλεσμα, οι διεθνείς μας έμειναν με την ικανοποίηση ότι απείλησαν με «πραγματικά πυρά» τους οικοδεσπότες Ισπανούς και πέτυχαν μια ιδιαίτερα μεγάλη επίδοση για την οποία πήραν τα εύσημα από τους ίδιους τους νικητές.

Η Ε.Ο.Υ.Δ.Α. συγχαίρει τους αθλητές της ομάδας μας για την εμφάνισή τους, η οποία ήταν αντάξια του τίτλου της παγκόσμιας πρωταθλήτριας και τίμησε τα Ελληνικά χρώματα σε ένα ιδιαιτέρου κύρους διεθνές τουρνουά. Η Ομοσπονδία ευχαριστεί επίσης τους ατομικούς χορηγούς των αθλητών (XT Diving – Τάσος Χάλαρης, Apnea – Ν. Κουκούλας Απ. Μπέλλος, Furuno, MVD), χωρίς τους οποίους δεν θα ήταν εφικτή ούτε η προετοιμασία, αλλά ούτε και η μεγάλη εμφάνιση της ομάδας, αλλά και τον επίσημο χορηγό αθλητικής ενδυμασίας της BLUE HUNTER (κ. Κ. Αθανασόπουλος) για την άψογη εμφάνισή της. Αποτελέσματα εδώ.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί η μεγάλη επιτυχία του διεθνή μας αθλητή Κώστα Μακρή, ο οποίος μαζί με τους Giacomo de Mola και Oscar Lopez κατέκτησαν το 18ο τουρνουά Open Ciutat de Palma Sebastia Carbonell, το οποίο διεξήχθη την ίδια ημέρα και ώρα σε άλλη τράπεζα και στο οποίο μετείχαν περίπου 40 ομάδες (από τις πιο παραδοσιακές και δύσκολες διοργανώσεις στο άθλημα). 

 

Share