1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ

1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ στη μνήμη του Μιχαήλ Πασχαλάκη

 

 Δημοτικό Κολυμβητήριο Γέρακα, 13 Δεκεμβρίου 2015, 08:00-19:00

 

 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Η Επιτροπή Αθλητικής Ναυαγοσωστικής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας, προκηρύσσει το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής όλων των κατηγοριών στη μνήμη του Μιχαήλ Πασχαλάκη. Ο 10-χρονος έχασε τη ζωή του το καλοκαίρι του 2014 στη Μύκονο,  όταν πέφτοντας στο νερό, χτυπήθηκε από την προπέλα του σκάφους που τραβούσε τη σαμπρέλα στην οποία επιβιβαζόταν με δύο φίλους. Η Ομοσπονδία είναι αναγνωρισμένη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και βάση καταστατικού καλλιεργεί την Αθλητική Ναυαγοσωστική στην Ελλάδα. Η Αθλητική Ναυαγοσωστική έχει σαν σκοπό της την προστασία της Δημόσιας Υγείας από ατυχήματα στο νερό και την ανάπτυξη και διατήρηση της φυσικής κατάστασης των επαγγελματιών ναυαγοσωστών.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

-Κώστας Αναγνώστου, Αντιπρόεδρος ΕΟΥΔΑ, Πρόεδρος Υ/Β Δραστηριότητας – ΑθΝα
-Δρ. Στάθης Αβραμίδης, Πρόεδρος Επιτροπής Αγώνων/Διευθυντής ΑθΝα
-Δρ. Ιωάννα Μάστορα, Επιστημονική Σύμβουλος Ευ Αγωνίζεσθαι
-Δρ. Νίκος Σταυρόπουλος, Επιστημονικός Σύμβουλος Συναισθηματικής Νοημοσύνης
-Δρ. Ειρήνη Αναγνώστου, Υπεύθυνη Δεοντολογίας και Ντόπινγκ
-Δρ. Νίκος Τριπόδης, Επιστημονικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
-Δρ. Μανόλης Βελονάκης, Επιστημονικός Σύμβουλος Ποιότητας Νερού
-Δρ. Αργύρης Τουμπέκης, Επιστημονικός Σύμβουλος Προπονητικής
-Ανδρέας Κωλέττης, Υπεύθυνος Σώματος Κριτών / Αλυτάρχης
-Νίκος Τσόλτος, Υπεύθυνος Σώματος Προπονητών / Υπεύθυνος Ενστάσεων
-Ελευθερία Αβραμίδου, Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Αθλητικής Ναυαγοσωστικής
-Δημήτρης Διαμάντης, Νομικός Σύμβουλος
-Μάνος Φωτεινός,  Σύμβουλος Διοικητικής Οργάνωσης

Στράτος Λιαρδάκης, Ταμίας ΕΟΥΔΑ

 

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ

 

DrKevinMoran (Νέα Ζηλανδία)

DrArturoAbraldes (Ισπανία)

DrDavidSzpilman (Βραζιλία)

BobBurnside (Αμερική)

Μάρκος Σεφερλής (Ελλάδα)

Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη (Ιταλία)

 

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Καλούνται όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν εθελοντικά στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, να επικοινωνήσουν με τον Στάθη Αβραμίδη στο elagreece@gmail.com. Θα δοθεί αναμνηστική βεβαίωση εθελοντικής συμμετοχής. Οι εθελοντές θα πρέπει να βρίσκονται και τις δύο ημέρες 12-13/12/2015 στο κολυμβητήριο του Γέρακα για την ανάθεση καθηκόντων, τη γνωριμία με τον χώρο και την εθελοντική τους συμμετοχή.

 

ΟΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

Η διεξαγωγή των αγωνισμάτων θα γίνει σύμφωνα με όσα ορίζονται στο Εγχειρίδιο Αγώνων Αθλητικής Ναυαγοσωστικής και το Εγχειρίδιο Ευ Αγωνίζεσθαι Αθλητικής Ναυαγοσωστικής.

 

ΚΡΙΤΕΣ

Οι Κριτές πρέπει να συμμορφώνονται με τους Κανονισμούς του Σώματος Κριτών Αθλητικής Ναυαγοσωστικής (ΣωΚρΑθΝά). Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες ως Κριτές έχουν όσοι, κατέχουν τη Βεβαίωση Παρακολούθησης Κριτή Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Αγωνισμάτων Πισίνας που έχουν αποκτήσει από ανάλογο πρόγραμμα δια ζώσης ή εξ΄αποστάσεως.

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Κάθε αθλητικός σύλλογος θα πρέπει να συνοδεύεται από προπονητή. Οι προπονητές ΑθΝα πρέπει να συμμορφώνονται με τους Κανονισμούς του Σώματος Προπονητών Αθλητικής Ναυαγοσωστικής (ΣωΠρΑθΝά). Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες ως Προπονητές έχουν όσοι, κατέχουν τη Βεβαίωση Παρακολούθησης Προπονητή Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Αγωνισμάτων Πισίνας που έχουν αποκτήσει από ανάλογο πρόγραμμα δια ζώσης ή εξ΄αποστάσεως.

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΧΩΡΟΥ

Το Σάββατο 12/12/2015, στο κολυμβητήριο του Γέρακα, θα πραγματοποιηθεί: (α) μεταφορά του εξοπλισμού, (β) προετοιμασία του χώρου, (γ) γνωριμία των εθελοντών με τον χώρο και μεταξύ τους, (δ) ενημέρωση- εξάσκηση των κριτών στα αγωνίσματα, (ε) προαιρετική εξάσκηση όσων αθλητών και προπονητών παραβρεθούν με χρήση του εξοπλισμού. Ώρα άφιξης εθελοντών: 12:00. Ώρα άφιξης κριτών: 14:00. Παρακαλείσθε να κοιτάξετε τις ώρες γιατί ενδέχεται να αλλάξουν.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ (Κυριακή 13/12/15)

08:00-09:00Προθέρμανση Αθλητών 
-Άφιξη και εγγραφές
-Προθέρμανση αθλητών 

 

09:00-11:45Τελετή Έναρξης

-Επίδειξη εικονικής επείγουσας διάσωσης από μικτή ομάδα ναυαγοσωστών
-Παρέλαση: Οργανωτική Επιτροπή, Κριτές, Αθλητές και Προπονητές
-Όρκος Αθλητών
-Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου και Έπαρση Σημαίας
-Τιμητικές Απονομές
-Χαιρετισμοί εκπροσώπων Ελληνικών/διεθνών οργανισμών που προσφέρουν την αρωγή και στήριξή τους στο πρωτάθλημα και Πρεσβευτές Αθλητικής Ναυαγοσωστικής.

 

11:45-13:45: Αγωνιστικό Πρόγραμμα (α)

Ρυμούλκηση Ανδρεικέλου με Πέδιλα 100μ
 (Παίδων έως 12 ετών, Κορασίδων έως 12 ετών, Εφήβων 12-15 ετών, Νεανίδων 12-15 ετών, Νέων Ανδρών 15-18 ετών, Νέων Γυναικών 15-18 ετών, Ανδρών 18-30 ετών, Γυναικών 18-30 ετών, Βετεράνοι Άνδρες 30-39, Βετεράνοι Γυναίκες 30-39, Βετεράνοι Άνδρες 40-49, Βετεράνοι Γυναίκες 40-49)

13:45-14:15Διάλειμμα

Συνεντεύξεις – Ανάπαυση


14:15-17:45: Αγωνιστικό Πρόγραμμα (β)

Ρίψη Σχοινιού (Παίδων έως 12 ετών, Κορασίδων έως 12 ετών, Εφήβων 12-15 ετών, Νεανίδων 12-15 ετών, Νέων Ανδρών 15-18 ετών, Νέων Γυναικών 15-18 ετών, Ανδρών 18-30 ετών, Γυναικών 18-30 ετών, Βετεράνοι Άνδρες 30-39, Βετεράνοι Γυναίκες 30-39, Βετεράνοι Άνδρες 40-49, Βετεράνοι Γυναίκες 40-49)
Σκυταλοδρομία Ανδρεικέλου 4×25μ
 (Ανδρών 18-30 ετών, Γυναικών 18-30 ετών, Βετεράνοι Άνδρες 30-39, Βετεράνοι Γυναίκες 30-39, Βετεράνοι Άνδρες 40-49, Βετεράνοι Γυναίκες 40-49)

17:45-19:00Τελετή Λήξης

-Απονομές Νικητών

-Απονομή Βραβείων Ευ Αγωνίζεσθαι Αθλητικής Ναυαγοσωστικής

 

ΑΛΛΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

-Το πρόγραμμα των αγώνων ενδέχεται να αλλάξει εντός της ημέρας ως προς τις ώρες που είναι ενδεικτικές. Οι προπονητές και αθλητές θα ενημερώνονται από τα μεγάφωνα.

-Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες, ανεξαρτήτου ιδιότητας, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε αυτό το ιστορικής σημασίας πρωτάθλημα.

-Τυχόν λάθη κατά την τέλεση λόγω απειρίας, αφού πρόκειται για το πρώτο επίσημο πρωτάθλημα, ελπίζουμε να αντιμετωπιστούν με κατανόηση από τους αθλητές, προπονητές, κριτές, εθελοντές, γονείς, αθλητές, και παράγοντες. Η προσπάθεια καθιέρωσης της αθλητικής ναυαγοσωστικής ξεκίνησε ανεπιτυχώς πριν περίπου 40 χρόνια. Το μοναδικό λάθος που θα μπορούσε να συμβεί είναι να εξακολουθήσει να μην υφίσταται το άθλημα και να μην διεξαχθεί ποτέ πρωτάθλημα!

-Οι αγώνες θα διεξαχθούν ανεξαρτήτως καιρού (βροχής, κρύου). Παρακαλούνται οι αθλητές, εθελοντές και θεατές να είναι εφοδιασμένοι με ζεστό και αδιάβροχο ρουχισμό και ομπρέλα. Οι αθλητές να έχουν επίσης μαζί τους 2-3 πετσέτες ή μπουρνούζια και σκούφο.

-Οι ηλικιακές ομάδες των αθλητών που αναφέρονται παραπάνω είναι ενδεικτικές. Εάν οι δηλώσεις συμμετοχής μιας ηλικιακής ομάδας είναι περιορισμένες, οι αθλητές της θα ενσωματωθούν και αγωνιστούν με τους αθλητές (α) της αμέσως κατώτερης ηλικιακής κατηγορίας (αφορά ηλικιακές ομάδες βετεράνων 30 ετών και άνω) και (β) της αμέσως ανώτερης ηλικιακής κατηγορίας (αφορά τις ηλικιακές ομάδες έως 30 ετών).

-Κάθε αθλητικό δελτίο πρέπει να είναι σφραγισμένο από γιατρό του δημοσίου.

-Οι αθλητές και προπονητές να παρελάσουν με αθλητική περιβολή και τη σημαία της ομάδας.
-Κατ’ εξαίρεση των κανονισμών, και με σκοπό την εξοικείωση των αθλητών, η βύθιση του προσώπου του ανδρεικέλου στα αγωνίσματα μεταφοράς του, δεν θα οδηγεί σε ακύρωση του αθλητή/ομάδας.

-Πληροφορίες για τους αγώνες θα διατίθενται εδώ.

-Κάθε ομάδα οφείλει να διαθέσει ένα χειριστή ανδρεικέλου για τα αντίστοιχα αγωνίσματα.

-Διατηρείται το χώρο του κολυμβητηρίου καθαρό.

-Θα χρησιμοποιηθούν ανδρείκελα, σκοινιά, και σωσίβια της ΕΟΥΔΑ. Οι αθλητές θα διαθέσουν τα βατραχοπέδιλα με προδιαγραφές που ορίζει το Εγχειρίδιο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής.

 -Με το πέρας της εκδήλωσης, στείλτε φωτογραφικό υλικό, εντυπώσεις και άρθρα έκτασης 5-6 σειρών στο elagreece@gmail.com για να δημοσιευθούν σε ειδικό πολυσέλιδο αφιέρωμα του μηνιαίου εντύπου «Ο Αθλοσώστης«.

-Η ΕΟΥΔΑ δεν διαθέτει κρατικούς πόρους. Για την κάλυψη μέρους των εξόδων των αγώνων, θέτει το συμβολικό ποσόν συμμετοχής των 5 ευρώ σε κάθε αθλούμενο. Παρακαλούνται οι συνοδοί (έφοροι, προπονητές κτλ) να δώσουν στον ταμία της ομοσπονδίας που θα βρίσκεται στην γραμματεία της οργανωτικής επιτροπής την ημέρα του αγώνα τα ποσά όλων των αθλητών. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα θα έχουν μόνο οι ταμειακώς τακτοποιημένοι αθλητές.

Δηλώσεις συμμετοχής στα αγωνίσματα θα γίνονται ηλεκτρονικά ΕΔΩ από την ομάδα στην οποία ανήκουν οι αθλητές το αργότερο έως τις 01.12.2015. Καμία άλλη δήλωση δεν θα γίνεται δεκτή μετά από αυτή την ημερομηνία, εκτός και υπάρχουν κενές θέσεις σε σειρές διαφόρων αγωνισμάτων.

-Είσαι αθλητής που δεν ανήκει σε κάποιο σύλλογο της ΕΟΥΔΑ και θέλεις να συμμετάσχεις στο πρωτάθλημα; Επικοινώνησε με τον διευθυντή Αθ.Να. στο elagreece@gmail.com. Θα χρειαστεί να εκδόσεις αθλητικό δελτίο για να σε εντάξουμε σε κάποια ομάδα. Αυτό απαιτεί 2 φωτογραφίες, 10 ευρώ εγγραφής στην ομάδα και σφράγισμα του δελτίου από γιατρό του δημοσίου ότι είσαι υγιής.

 

ΤΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ

-Δημοτικό Κολυμβητήριο Γέρακα

-Διεύθυνση: Γαργήττου και Μιλτιάδου 15344 (2o Αθλητικό Κέντρο Γέρακα) 

-Τηλέφωνο: 210-6615645 

Google map

 

Share