Παγκόσμιες συνομοσπονδίες στις οποίες μετέχει η ΕΟΥΔΑ

Στις 22 Φεβρουαρίου 1952 ιδρύθηκε η Διεθνής Συνομοσπονδία Αθλητικής Αλιείας (Confédération Internationale de la Peche Sportive (C.I.P.S.) – International Confederation of Sport Fishing) και η Ε.Ο.Ε.Α. είχε εγγραφεί μέλος της από τη σύστασή της.
  
Το 1959 στο Μονακό ιδρύθηκε η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας («World Confederation of Underwater Activities» – «C.M.A.S.»), συνεχίζοντας ουσιαστικά το έργο της Επιτροπής Υποβρύχιας Δραστηριότητας («Comité des Sports Sous-Marins» – «Underwater Sports Committee») της (C.I.P.S.) αποσχιζόμενη ουσιαστικά από αυτήν και η Ε.Ο.Ε.Α. ήταν ένα από τα 12 ιδρυτικά της μέλη. Φυσικά παραμένει πάντα μέλος της (C.I.P.S.) για τα αγωνίσματα της αλιείας επιφανείας.

 

Η ΕΟΥΔΑ παραμένει βασικό μέλος της CMAS και αρκετά στελέχη της ΕΟΥΔΑ συμμετέχουν σε όργανά και επιτροπές  της Παγκόσμιας Συνομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας CMAS.

 

Κατά τη Γενική Συνέλευση της CMAS, η οποία πραγματοποιήθηκε την 19η Απριλίου 2013 στην πόλη Cebu των Φιλιππίνων η Anna Arzhanova (RUS) εξελέγη νέα πρόεδρος της παγκόσμιας Ομοσπονδίας διαδεχόμενη τόν επί πολλές θητείες διατελέσαντα στο αξίωμα αυτό Achille Ferrero. 

 

Από Ελληνικής πλευράς, ο κ. Ηλίας Ξιάρχος εξελέγη μέλος του Δ.Σ της CMAS και πρόεδρος της Επιτροπής Αθλημάτων, ο κ. Κ. Αναγνώστου εξελέγη μέλος της Τεχνικής Επιτροπής, οι κκ. Α. Μπέλλος και Β. Γραμματικός εξελέγησαν μέλη της Επιτροπής Άπνοιας, ο κ. Ν. Καμπάνης μέλος της επιτροπής Υ/Β Αλιείας και ο κ. Α. Πρωτοψάλτης μέλος της επιτροπής Υ/Β Σκοποβολής. 

Share