1ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΘΕΤΗΣ 2018

Την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Σαρωνικό Κόλπο ο 1ος Αγώνας Αλιείας με καθετή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος για το 2018. Ένα πρωτάθλημα που θα έχει 5 αγωνιστικές όπου από το σύνολο της βαθμολογίας που θα έχει ο κάθε αθλητής θα βγει ο πρωταθλητής καθώς και τα μέλη της εθνικής ομάδας που θα μας εκπροσωπήσουν στις διεθνείς διοργανώσεις το 2019.

Διοργανωτής σύλλογος ο ΝΟΤΚ και συμμετείχαν αθλητές από ομίλους από όλη την Ελλάδα που έχουν στις τάξεις τους το συγκεκριμένο άθλημα. Ένα άθλημα που μπορεί να συμμετάσχουν άτομα πάσης ηλικίας, σε μια τεχνική που είναι και η πιο δημοφιλέστερη από τις τεχνικές ψαρέματος από σκάφος.

Ο καιρός ιδανικός βοήθησε στο να απολαύσουν οι συμμετέχοντες όλη τη διαδικασία του αγώνα που δεν είναι μόνο οι 4 ώρες ψαρέματος αλλά και τα υπόλοιπα τμήματα της διοργάνωσης.

Φέτος υπήρχαν αρκετές αλλαγές στον κανονισμό που είχαν στόχο να βελτιστοποιηθεί ακόμη περισσότερο το συγκεκριμένο πρωτάθλημα αλλά και τα μέλη της εθνικής ομάδας που θα βγουν στο τέλος του πρωταθλήματος να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, κάτι που τις προηγούμενες χρονιές δεν ήταν πάντα εφικτό.

Τα αλιεύματα του αγώνα που ήταν πάνω από 40 κιλά δόθηκαν στα παιδιά του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας. Να πούμε εδώ ότι ένα αλίευμα για να είναι μετρήσιμο πρέπει να είναι πάνω από κάποιο μέγεθος για παράδειγμα σπάρος 15 εκατοστά, κακαρέλος 18 εκατοστά, μπακαλιάρος 30 εκατοστά, στήρα 45 εκατοστά. Τα μικρότερα οι αθλητές τα επιστρέφουν στο νερό ζωντανά γιατί αν βρεθούν στο σάκο τους παίρνουν βαθμούς ποινής.

Μετά το πέρας του ζυγίσματος παρουσία όλων είχαμε τους νικητές του συγκεκριμένου αγώνα αλλά και τη βαθμολογία του κάθε αθλητή που θα τον ακολουθεί κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ακολούθησαν οι απονομές ενώ δόθηκε ραντεβού για τον επόμενο αγώνα του πρωταθλήματος στις 20 Μαΐου.

Share