ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΠΝΟΙΑΣ 2023

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΝΟΙΑΣ 2023

Ο σύλλογος Ελεύθερης Κατάδυσης & Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων «ΝΗΡΙΤΗΣ» διοργανώνει  το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άπνοιας για αγωνίσματα πισίνας για το 2023.

Ο αγώνας  θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Απριλίου 2023 , στο Δημοτικό κολυμβητήριο Αλίμου (50 μ.)  , σύμφωνα με τους κανονισμούς ΕΟΥΔΑ- CMAS ,ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σύλλογοι της δύναμης της ΕΟΥΔΑ.

Στον αγώνα θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα της δυναμικής άπνοιας (με μονοπέδιλο , με διπλά πέδιλα και χωρίς πέδιλα) και της στατικής άπνοιας. Η σειρά των αγωνισμάτων είναι η ακόλουθη : Στατική – δυναμική άπνοια με μονοπέδιλο – δυναμική άπνοια χωρίς πέδιλα – δυναμική άπνοια με διπλά πέδιλα  (STA – DYN – DNF – DYNB ). Στον αγώνα θα ισχύσουν μόνο εθνικά ρεκόρ και όχι παγκόσμια.

Κάθε σύλλογος μέλος της ΕΟΥΔΑ  μπορεί να συμμετάσχει με όσους αθλητές επιθυμεί, οι οποίοι υποχρεωτικά θα διαθέτουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας σε ισχύ και κάρτα υγείας αθλητή θεωρημένη από γιατρό.

Οι αθλητές που επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει  να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως την Πέμπτη 13 Απριλίου 2023 είτε απευθείας στον διοργανωτή σύλλογο ή μέσω των σωματείων που ανήκουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση  dimitris@onebreath.gr ή στο 6944 312 419 εγγράφως (μήνυμα – Viber κλπ) .

Ο αγώνας θα διεξαχθεί βάσει του Κανονισμού της CMAS  και  τον οποίο πρέπει να γνωρίζουν αλλά και να εφαρμόσουν πιστά όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές. Τον κανονισμό μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε από το site της ομοσπονδίας CMAS , www.cmas.org

Όλοι οι σύλλογοι πρέπει να ορίσουν υποχρεωτικά έναν (1) αρχηγό ο οποίος  θα μπορεί να είναι και αγωνιζόμενος  αθλητής. Αν συμμετέχουν με έναν αθλητή αυτός θεωρείται αρχηγός.

Τυχόν ενστάσεις υποβάλλονται από τους αρχηγούς των ομάδων με την καταβολή παραβόλου 50€, το οποίο εισπράττει ο διοργανωτής σύλλογος, για λογαριασμό της ΕΟΥΔΑ, εκδίδοντας το αντίστοιχο παραστατικό είσπραξης.

Εφόσον ο ενιστάμενος σύλλογος δικαιωθεί, του επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό του παραβόλου ως αχρεωστήτως καταβληθέν, άλλως αυτό εκπίπτει υπέρ της ΕΟΥΔΑ.

Χρόνος υποβολής ενστάσεων

Για ότι αφορά την συμμετοχή των αθλητών στον αγώνα, η ένσταση υποβάλλεται προ της έναρξής του. Για ότι αφορά διαφωνία σχετικά με την καταμέτρηση  σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του Κανονισμού. Για ότι αφορά την τέλεση του αγώνα έως και μισή ώρα μετά τη λήξη του.  Όλες οι ενστάσεις που υποβάλλονται εμπρόθεσμα εκδικάζονται σύμφωνα με τους κανονισμούς από την Επιτροπή Αγώνα. Ενστάσεις που υποβάλλονται εκπρόθεσμα δεν εκδικάζονται και απορρίπτονται ως εκπρόθεσμες. Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων δεν μπορεί να υποβληθεί ένσταση.

Η ΕΟΥΔΑ ,ο διοργανωτής, οι κριτές και τα άλλα εμπλεκόμενα άτομα καθώς και το κολυμβητήριο ουδεμία ευθύνη φέρουν για τυχόν βλάβες, ζημιές ή ατυχήματα που θα μπορούσαν να συμβούν κατά τη διάρκεια του αγώνα πριν ή μετά τη λήξη του, καθώς και κατά τις οποιεσδήποτε μετακινήσεις των αγωνιζομένων και των θεσμικών παραγόντων του αγώνα.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα παρευρίσκεται ιατρός για την κάλυψη τυχόν ανάγκης παροχής πρώτων βοηθειών. Όλοι οι παράγοντες του αγώνα καθώς και τυχόν φίλαθλοι πρέπει να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και τις σχετικές εντολές του διοργανωτή.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως 13/4/2023

Δηλώσεις συμμετοχής αγωνισμάτων δεκτές έως 17/4/23

Καμία δήλωση δεν θα γίνει δεκτή εκπρόθεσμα ή με διαφορετικό τρόπο από τους ενδεδειγμένους .

Για περισσότερες πληροφορίες :

Δημήτρης Κούμουλος / 6944 312 419

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Απνοιας 2023 – Επίσημα αποτελέσματα

 

 

 

 

 

 

Share