ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕ ΦΕΛΛΟ ΑΠΟ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ(ΑΝΔΡΩΝ& ΓΥΝΑΙΚΩΝ)

Αλιεία με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις:

Είναι όλες οι τεχνικές ψαρέματος που επιβάλλουν τη χρήση φελλού για την ένδειξη της τσιμπιάς. Συμπεριλαμβάνει από το απλό τηλεσκοπικό καλάμι (απίκο) μέχρι την εξέλιξη αυτής της τεχνικής με τη χρήση μηχανισμών (Εγγλέζικο και Μπολονέζ). Χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης τεχνικής είναι η χρήση λεπτών και διακριτικών εργαλείων (πετονιές και αγκίστρια) που πρέπει να συνδυάζονται αρμονικά.

Η ικανότητα του αθλητή να συλλάβει μεγάλα θηράματα θα καθορίσει την τελική βαθμολογία που προκύπτει από το συνολικό βάρος των αλιευμάτων. Φυσικά και σε αυτή την τεχνική η καλή προετοιμασία αλλά και η ταχύτητα σε αρκετές περιπτώσεις είναι στοιχεία που θα βοηθήσουν να έρθει ένα καλό αποτέλεσμα.

Βασική διαφορά από τις υπόλοιπες τεχνικές είναι ότι σε αυτό το αγώνισμα δεν ψάχνουμε τα αλιεύματα αλλά με τη χρήση μαλάγρας προσπαθούμε να τα μαζέψουμε στην ψαρεύτρα μας και μετά να τα συλλάβουμε.

‘Όπως σε όλα τα αθλήματα έτσι και στους αγώνες αλιείας, υπάρχει χρονικό όριο καθώς και κανονισμοί που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και καλούνται να τηρούν πιστά όλες οι Ομοσπονδίες μέλη.

Η κορύφωση του συγκεκριμένου αθλήματος είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που βγάζει τον Πρωταθλητή Ελλάδας αθλητή και σύλλογο. Κάθε χώρα που συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπορεί να εκπροσωπηθεί με τρεις ομάδες των πέντε ατόμων από την ατομική και την ομαδική κατάταξη.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε τον γενικό κανονισμό αλιείας με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις.

Γενικός Κανονισμός Αλιείας με Φελλό

Η προσάρτηση Αρ.1 του γενικού κανονισμού που περιγράφει τους προκριματικούς αγώνες και το  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Προσάρτηση Αρ.1

Η προσάρτηση Αρ.2 του γενικού κανονισμού σχετικά με την συγκρότηση της Εθνικής ομάδας.

Προσάρτηση Αρ.2

Η προσάρτηση Αρ.3 του γενικού κανονισμού σχετικά με την καταμέτρηση των αλιευμάτων.

Προσάρτηση Αρ.3

 

Share