ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟ ΣΚΑΦΟΣ

Αλιεία από σκάφος με καλάμι και μηχανισμό

Η δημοφιλέστερη τεχνική αλιείας από σκάφος είναι η καθετή. Η τεχνική αυτή έχει μεταφερθεί σε αγωνιστικό επίπεδο μέσω του πανελλήνιου πρωταθλήματος με την υποχρεωτική χρήση καλαμιού και μηχανισμού.

Στόχος των αθλητών είναι η συνδυαστική αλίευση τόσο σε αριθμό όσο και σε βάρος ψαριών.

Οι διοργανωτές σύλλογοι παρέχουν σκάφη στους αθλητές και ο αγώνας διεξάγεται συνήθως για 4 ώρες, μέσα σε ένα θαλάσσιο πεδίο που έχει οριστεί εξ αρχής. Κατά τη διαρκεια του αγώνα χρησιμοποιείται μόνο ένα καλάμι από τους αθλητές και αρματωσιές έως 3 αγκίστρια. Τα δολώματα είναι κοινά για όλους.

Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, έχουν ορισθεί τα μεγέθη των αλιευμάτων που κρατάει ο αθλητής για καταμέτρηση και ζύγιση.Τα μικρότερα απελευθερώνονται άμεσα στο φυσικό τους περιβάλλον. (Υπάρχει σχετικός πίνακας σε κάθε σκάφος).

Πίνακας αλιευμάτων.

Η ταχύτητα και η σωστή στρατηγική λόγο των πολλών αλιευμάτων, είναι αυτά που ξεχωρίζουν τους καλύτερους.

Η κορύφωση του συγκεκριμένου αθλήματος είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που βγάζει τον Πρωταθλητή Ελλάδας αθλητή και σύλλογο. Κάθε χώρα που συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπορεί να εκπροσωπηθεί με 1 ομάδα των 6 ατόμων από την ατομική  κατάταξη.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε τον γενικό κανονισμό αλιείας με καλάμι και μηχανισμό από αγκυροβολημένο σκάφος.

Γενικός κανονισμός αλιείας από αγκυροβολημένο σκάφος.

Η προσάρτηση αρ.1 του γενικού κανονισμού που περιγράφει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Προσάρτηση Αρ.1

Η προσάρτηση Αρ.2 του γενικού κανονισμού σχετικά με την συγκρότηση της Εθνικής ομάδας.

Προσάρτηση Αρ.2

 

Share